Gendermonologen

Jezelf zijn is makkelijk, het zijn anderen die dat moeilijk maken.
di 28 mei 20:00
Grote zaal
di 28 mei
20:00
uitverkocht

Vijf verschillende mensen die één ding gemeen hebben: ze dagen zichzelf en onze maatschappij uit. Ze zijn constant het onderwerp van discussie, omdat ze ervoor kiezen om zichzelf te zijn en hun eigen geluk op te eisen.

“Het is wetenschappelijk bewezen dat je in twee seconden een intuïtief goed oordeel over iemand kunt vellen. Dus als je nu naar mij kijkt, wat zie je? Wat dacht je? In welke categorie plaats je mij: jongen, meisje, non-binair? Wat is dat eigenlijk? Hoe ziet dat eruit?”

 

Met een kort nagesprek met de acteurs en een kleine expositie waarin in 12 beelden verhalen over genderdiversiteit en -fluïditeit van nu en lang geleden worden getoond.

Een gratis voorstelling aangeboden door de Stichting Pink Diemen en de Jongerenraad Diemen.

"Sterk is hoe de spelers elkaar fysiek bijvallen, bijvoorbeeld door gezamenlijk bewegingen te kopiëren – troostrijk en empowering tegelijkertijd. De persoonlijke ontboezemingen worden in deze voorstelling gelardeerd met tori’s, publieksparticipatie en bewegingsscènes. Zanger-performer Melvin Aroma zingt een aantal gloedvolle liederen." (Theaterkrant)

 

"Een zeer actuele en ontroerende voorstelling waarin heden en verleden op fraaie wijze zijn verweven. Gendermonologen is ijzersterk, aansprekend theater dat veel publiek verdient." (Scènes - magazine voor Theaterliefhebbers *****)

 

“Diverse, gedreven getuigenissen, gebracht met emotie en overtuigingskracht. Melvin Aroma (hij/hem) geeft extra jeu aan zijn optreden door zijn krachtige, soulvolle stem.” (NRC Handelsblad ****)

Over de makers

Acteurs: Melvin Aroma (hij/hem), Jimmi Heijgelaar (hij/hem), Joëlle Toeange (zij/haar), Sjoerd Eltink (hij/diens), Jiska Mensink (zij/haar)


Idee, regie, co-auteur: Raymi Sambo (hij/hem)

Tekst: Ayden Carlo (hij/hem)

Choreografie: Carolien Canters (zij/haar), Anne Suurendonk (zij/haar)

Dramaturgie: Gerardjan Rijnders (hij/hem)

Compositie: Kaspar Schellingerhout (hij/hem)

Stagefight: Jaike Belfor (zij/haar)

Decor: Marcel Kranendonk (hij/hem)

Kostuum: Timo Arling (hij/hem)

Licht: Jasper Kayser (hij/hem)

Regie-assistent: Sarah Goorhuis (zij/haar)

Techniek: Marco Chardon (hij/hem)