Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Koop 24 uur per dag tickets via onze webshop op deze website.

De kassa van Theater de Omval is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en één uur voor aanvang van een film of voorstelling.

Kom dan langs bij de kassabalie in de Omval of reserveer telefonisch via 020-6001897.

Heb je vragen, stuur dan alvast een mail naar kassa@theaterdeomval.nl.

Rolstoeltoegankelijkheid

Onze zalen zijn toegankelijk voor mensen met een rolstoel, er is een lift waarmee je de zaal op de eeste verdieping kunt bereiken en er zijn rolstoelplekken te reserveren op de eerste rij van de zalen. Om te reserveren mail naar kassa@theaterdeomval.nl of bel of bezoek het bespreekbureau binnen de openingstijden. 

De Filmzaal begeeft zich op de begane grond. Om te reserveren voor een film, mail naar kassa@theaterdeomval.nl of bel of bezoek het bespreekbureau binnen de openingstijden. 

 

Ringleiding

Er is een ringleiding aanwezig in de theaterzaal van de Omval, niet in de Filmzaal. Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met hun hoortoestel het geluid in een theater kunnen horen zonder dat zij last hebben van storende omgevingsgeluiden. Een slechthorende die gebruik maakt van hoortoestel of cochleair implantaat kan gebruikmaken van de ringleiding door het hoortoestel op de zogeheten T-stand te zetten. In het verleden hadden bijna alle achter-het-oor hoortoestellen een T-stand en konden samenwerken met een ringleiding.

Omdat gehoortoestellen steeds kleiner zijn geworden, is een dergelijke T-stand optie niet meer altijd in het hoortoestel zelf terug te vinden. Hier is namelijk extra ruimte voor nodig. In plaats daarvan wordt de luisterspoel steeds vaker ook ingebouwd in de streamer. Een streamer is een apparaatje dat fungeert als afstandbediening en dat tegelijkertijd in staat is om geluiden van bijvoorbeeld de smartphone of huistelefoon draadloos naar de hoortoestellen te sturen. Doordat in veel streamers een T-stand is ingebouwd kunnen deze apparaatjes het signaal van de ringleiding opvangen en draadloos doorsturen naar de hoortoestellen. Als een hoortoestel over een T-stand beschikt, moet de audicien deze veelal wel  (softwarematig) activeren.

 

Openbaar vervoer

 

Trein:

Theater de Omval ligt op 5 minuten lopen van station Diemen. Vanaf het station loop je de Ouddiemerlaan op (in zuidelijke richting). Theater de Omval ligt na 350 meter aan de linkerzijde op nummer 104.

Bus:

Stadsbus 44 van station Bijlmer Arena naar Diemen Noord stopt voor de deur (halte Winkelcentrum).

Tram:

Lijn 19 (voorheen lijn 9) vanaf o.a. Sloterdijk, Leidseplein en Vijzelgracht, uitstappen halte Diemerbrug.
Loop vanaf de halte de Ouddiemerlaan op (met op de hoek ‘La Sol Diemen’).
Loop rechtdoor, langs ‘Scooter Diemen’ en ‘De Schakel’.
U komt uit op een T-splitsing, blijf gewoon rechtdoor lopen.
Aan de rechterkant na het gemeentehuis aan uw rechthand ziet u Theater de Omval.

Parkeren

 

Parkeren achter Theater de Omval, gratis vanaf 19.00 uur

Op de parkeerplaats achter Theater de Omval kunt u van maandag tot en met zaterdag gratis parkeren vanaf 19:00 uur. Op zondag kunt u de gehele dag gratis parkeren achter het theater. U bereikt de parkeerplaats achter Theater de Omval door vanaf de Ouddiemerlaan de D.J. Den Hartoglaan naast het gemeentehuis in te slaan en vervolgens twee maal links af te slaan. In verband met de verbouwing aan de achterkant van de Omval zijn er hier tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar.

Parkeren rondom Theater de Omval, gratis vanaf 21.00 uur

Op andere parkeerplekken rondom het theater geldt:
• maandag t/m zaterdag betaald parkeren van 9.00 tot 21.00 uur
• tarief : € 1,70 per uur. U kunt er betalen met pinpas of mobiele telefoon.
• gratis op zondag, Nieuwjaarsdag, beide kerst-, paas- en pinksterdagen, Hemelvaartsdag en Koningsdag.


Parkeergarage Diemerplein

In het centrum van Diemen parkeert u overal betaald (ma-za). De tarieven van de parkeergarage Diemerplein zijn voordeliger dan de parkeertarieven rondom het winkelcentrum, maar u betaalt hier ook op zondag. De parkeergarage is dagelijks geopend van 07.00 t/m 23.00 uur. Met uw parkeerkaart kunt u 24 uur per dag uitrijden. De in- en uitrit van Parkeergarage Diemerplein bevindt zich aan de Ouddiemerlaan.

Tarieven:
 0,50 voor de eerste 25 minuten
€ 0,50 voor de tweede 25 minuten
daarna € 0,30 per 13 minuten.
Dagtarief € 7,-

1, 2 of 4 uren gratis parkeren met parkeerschijf in blauwe zones Diemen

Bekijk hier de parkeerplattegrond
In een groot gedeelte van Diemen geldt gratis parkeren middels de blauwe parkeerschijf op ma t/m za van 9.00-21.00 uur. Max parkeerduur is doorgaans 2 uur.

Op een aantal plekken in Diemen gelden andere tijdsregelingen:

1-uurs blauwe zone : Winkelgebied Arent Krijtsstraat
4-uurs blauwe zone : bij Sportcentrum F.B. Duran, Ouderkerkerlaan 10
en bij Sporthal Diemen, Prins Bernardlaan 2

Gratis parkeren NS stations Diemen

Gratis parkeren bij station Diemen is mogelijk. Station Diemen is op 5 minuten loopafstand van Theater De Omval. In verband met werkzaamheden aan een nieuwe tunnel onder het spoor door, kan het zijn dat er tijdelijk minder parkeerplekken beschikbaar zijn rond het station. Parkeren bij station Diemen-Zuid is ook gratis, u kunt vanaf hier bus 44 pakken en uitstappen bij halte ‘Winkelcentrum’.

Parkeren gehandicapten Diemen

Met de Europese gehandicaptenparkeerkaart moet u in Diemen betalen op de speciale gehandicaptenparkeerplaatsen en alle betaald-parkeren-plaatsen. De max. parkeerduur moet in acht genomen worden. In de blauwe zone kunt u onbeperkt parkeren.