Bonjour la France


Bonjour la France | zaterdag 7 oktober | 10.00-23.00 

Op zaterdag 7 oktober is het Frans, Frans en nog eens Frans in Theater de Omval. Maak een reis naar La Douce France zonder Diemen te hoeven verlaten! Een dag boordevol Franse cultuur. Met zang, muziek, film, jeugdtheater toneel, literatuur, lezingen, eten, drinken, kunst en meer. Dompel u onder in Franse sferen en geniet tussen 10 en 23 uur van het royale aanbod. Bienvenue!

Een greep uit het formidáaable programma

🎤     CHante la Vie! Met een onweerstaanbaar joie de vivre laten Tess Merlot en haar band u kennismaken met haar nieuwe liedjes die ze naadloos laat aansluiten op onbetwiste chanson-klassiekers.

🎭       Voor kinderen is er de voorstelling De Kleine Prins door Houtjetouwtje. Ze reizen mee met  de Kleine Prins door zijn wondere wereld vol onbegrijpelijke volwassenen, een slang en een vos, en natuurlijk zijn geliefde Roos.

 In Uit de lucht gevallen vertelt Erik van Muiswinkel het verhaal achter dit beroemde boek en over de schrijver er van Antoine de Saint-Exépury, over zijn liefdes- en familieleven, zijn carrière als piloot en zijn oeuvre.

📚        Er is een boeiende serie lezingen, waaronder Diemen in de Franse tijd, Mode in de Franse cinema 19545-1975 en Le français facile over makkelijk leesbare Franse boeken. 

Natuurlijk is er Frans eten en drinken. Reserveer snel voor het gemeenschappelijke Dîner Louis XIV met rond de vier gangen verhalen over het eten aan het hof van de Zonnekoning.

🚗       Ga op de foto bij de twee Citroën oldtimers, een traction avant en een 2CV6. En kruip dan achter het stuur van twee gloednieuwe Franse auto’s; een Citroën en een DS.

Trio Cru Bourgeois speelt Parijse musette en dj Jacques du Vinyle draait oude Franse plaatjes. Ook uw lievelingsnummer van toen, bij die eerste kus in Frankrijk…

Kunstwerken zijn er. En leuke verzamelobjecten van het pastismerk Ricard. Een expositie met komische tekeningen over onze Hollandse eigenaardigheden, gezien door de ogen van een Française. Je kunt een partijtje jeu de boulen en misschien een prijs winnen bij De Grote Franse Quiz

 En nog veel meer!

Deze events staan al in de verkoop.  De komende dagen verschijnt het hele programma online, met alle (gratis) activiteiten: 
za 7 okt 11.10 - Mode in de Franse Cinéma
za 7 okt 15.00 - De Kleine Prins
za 7 okt 20.30 - Tess Merlot

 Bonjour la France wordt mede mogelijk gemaakt door officieel dealer Van Mossel - Citroën / DS (Amsterdam Zuidoost), Prins Bernhard Cultuurfonds en Daarom Diemen.