Animal Farm
Bijgestaan door zijn band ‘De Noormannen’ wordt de huidige tijdgeest op zijn Flips langs de lat van de beruchte uitspraak “All animals are equal” gelegd.
Animal Farm is een van Noormans favoriete boeken. Niet in de laatste plaats door het satirische, haast kinderlijke karakter van zowel de toon als de personages. Het is deze lichtvoetige simpelheid die je verleidt om de vileine, duistere analyse te blijven volgen. Als liedschrijver ziet Flip in de karakters het startpunt van een bonte verzameling liedjes waarin per nummer een vrije vertaling wordt gemaakt naar het hier en nu. Wat betekent het ‘Werk Harder’ van Boxer in deze tijd? Wie zijn De Schapen die steeds elke nuance overschreeuwen met het ‘vier benen goed, twee benen slecht’? Wat is de rol van Raaf Moses die na de dood het land van snoep en suiker belooft? De liedjes worden afgewisseld met monologen van Noorman waarin hij gedurende de show subtiel de transformatie ondergaat van rechtgeaarde revolutionair tot machthebber die alleen nog aan zijn eigen positie denkt. Want ja: “some animals are more equal than others”.
Animal Farm – Flip Noorman genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Kleinkunst!
Uit het juryrapport: 'De intrigerende muzikale onheilsprofeet Flip Noorman liet zich voor 'Animal Farm' losjes inspireren door het wereldberoemde boek van George Orwell. Elk personage krijgt een actueel eigen lied, vol kritiek op individuele houdingen en collectieve stromingen in onze eigen tijd. Noorman heeft zich goed ingeleefd in deze personages, weet hun tragiek goed over te brengen en blijft ondertussen een charismatische en spannende verteller met een geheel eigen kijk op de zaak.'
De pers over Animal Farm:
'Een opwindend theaterconcert dat zowel amusant als maatschappijkritisch is.' - de Volkskrant ★★★★
'Animal Farm is een muzikale traktatie vol van een grimmig soort lol.' - Trouw ★★★★
'Flip Noorman is een genre op zichzelf.' - Frits Spits