Un chanteur invisible

 

Un chanteur invisible

Poëtische documentaire over de ongrijpbare mistral die zo’n 130 dagen per jaar door de Provence raast. Welke sporen laat deze beruchte, ontregelende wind na in het landschap en haar bewoners?

Zo’n 130 dagen per jaar raast de onvoorspelbare en koude mistral door de Franse Provence. Deze beruchte wind laat zijn sporen na in het landschap en in de levens van de bewoners van deze streek. Hij ontregelt, daagt uit, kwelt en inspireert. De verhalen van diverse streekbewoners schilderen een persoonlijk portret van het fenomeen mistral. Of zijn hun verhalen vooral een afspiegeling van de mensen zelf? Deze poëtische documentaire gaat op zoek naar de betekenis van deze magistrale wind en mengt het tastbare gaandeweg met het ongrijpbare.

Hannah van Tassel maakte deze korte documentaire als afstudeerproject aan de Filmacademie. Een nieuwe film van haar is Brieven aan Vincent uit. In psychiatrisch ziekenhuis Saint-Paul-De-Mausole in Frankrijk, waar schilder Vincent van Gogh een jaar doorbracht, wordt nog altijd geschilderd. Via de brieven van Van Gogh en de ervaringen van de huidige patiënten in de kliniek, verkent deze film de grenzen tussen gekte en creativiteit.

Regie: Hanna van Tassel
27 minuten
NL

Onderdeel van Bonjour la France

Datum: zaterdag 7 oktober 2023 
Aanvang: 14:00 uur 
Eind: 14:30 uur 
Zaal: Kleine zaal
Reserveren niet nodig
Gratis toegang