SATISFACTORY

Booi Kluiving
di 4 apr 20:30
Grote Zaal
di 4 apr
20:30
Tickets

Over ASMR en vooral de ASMR-tists is veel te doen. Ze vechten continu tegen het stigma dat hun werk een soort verhulde softporno is. In hoeverre zijn ze zelf verantwoordelijk voor de giftige cultuur die er rond ASMR is ontstaan, in hoeverre zijn het de algoritmes en de kijkers die hen daartoe dwingen?

 

SatisFactory is een voorstelling over het fenomeen van ASMR (Automated Sensory Median Response). Je weet wel, dat tintelende gevoel wat je krijgt als je ziet hoe een kaars platgedrukt wordt door een hydraulische pers. Of wanneer iemand kleine stukjes zeep van een groot blok afsnijdt met een stanleymes. 

WhisperingWieke, LynnieZ & AmazingAva willen meer volgers. Ze besluiten zich op te geven voor de SatisFactory. Een stoomcursus die hen van compleet onbekende content creators tot wereldberoemde influencers omtovert. Al snel komen ze erachter dat hoe sensationeler ze zijn, hoe meer volgers ze aan zich verbinden. Langzaam zie je ze kapotgaan aan de content die ze zelf creëren. 

“Goede bonus, tot slot, is dat alle ASMR-content die de actrices live creëren, daadwerkelijk een ASMR-effect hebben. Het geschuur en geritsel tegen de microfoons geeft je de rillingen.”
THEATERKRANT

Over regisseur Booi Kluiving:
Booi Kluiving (Amsterdam, 1994) studeerde in juni 2018 af aan de Toneelschool Arnhem en maakt voorstellingen over digitale cultuur. Vanuit zijn persoonlijke fascinatie onderzoekt hij de communicatie in deze werelden en de invloed hiervan op de populaire cultuur.

Hij dompelt zich volledig onder in deze digitale subculturen en omringt zich met mensen uit deze werelden. Hierdoor kan hij de voor- en nadelen die de verschillende digitale werelden met zich meebrengen laten zien. Hierbij zoekt Kluiving ook naar nieuwe vormen van vertelling en gebruikt hij elementen die hij in deze online werelden aantreft. 

In 2020 maakte hij de voorstelling Let’s Play waarin hij door middel van games op zoek ging naar de betekenis van het leven. Na Let’s Play maakte hij in 2022 De Memers. Een ode aan al die typerende plaatjes online. Kluiving maakte door 200-300 memes te ensceneren de vertaalslag naar het theater.

“Booi Kluiving (1994) maakt graag theater over digitale cultuur, en is daar terecht succesvol mee.” - Parool

Parool

Over de makers


Concept & Regie: Booi Kluiving Spel: Wieke van Rosmalen, Lindsay Zwaan & n.t.b.

Scenografie: Kars van den Heuvel

Dramaturgie: Pol Eggermont

Digitale Dramaturgie: Ioana Stanescu

Kostuums: Carlijn Veurink Storyboard: Thomas de Wit

Technisch advies: Gertjan Biasino

Productie: Feikes Huis

Co-Productie: Theater a/d Rijn, aangesloten bij De Nieuwe Oost Ondersteund door: Fonds Podiumkunsten