Foto: Anneloes van den Adel

Tijdloos Genot / Gewoon Remy

Comedy Pact: Thjum & Remy Evers
za 4 feb 20:30
Grote zaal
za 4 feb
20:30
Tickets

Twee cabaretiers op één avond met het Comedy Pact: Thjum Arts & Remy Evers. Beiden winnaars van cabaretfestival Cameretten.

Remy Evers: Gewoon Remy

Remy Evers (winnaar juryprijs Cameretten 2019) doet in zijn voorstelling ‘Gewoon Remy’ de ultieme poging om iets van het leven te maken. Zijn ouders zeiden altijd dat hij een bijzonder kind was: “Remy jij bent een bijzonder kind, jij bent anders dan alle andere kinderen.” En niet alleen zij zeiden dat, maar ook andere ouders, andere kinderen, leerkrachten en zorginstellingen. Remy barst van de energie en staat te popelen om de wereld te ontdekken, maar eerst moet hij nog even Prins Carnaval worden om zijn overleden vader te eren. Absurdistisch, beeldend en een vleugje engagement. Een reis door het brein van een jongen die twijfelt of hij volwassen wil worden. Regie: Minou Bosua.

Meteen in de eerste scène van ‘Gewoon Remy’ wordt duidelijk dat Remy Evers een groot acteertalent heeft met een goed gevoel voor timing.

Jury Cameretten 2019

Hij is een act op zich. Niet te filmen. Wat hij aanricht is komisch, met een treffende, weemoedige ondertoon in zijn hardnekkige streven eindelijk een keer te worden verkozen als Prins Carnaval.

Jacques d’Ancona, Dagblad van het Noorden

Thjum Arts: Tijdloos genot

Winnaar van zowel de Jury- als de Publieksprijs bij het Cabaretfestival Cameretten! What you see is what you get! Een authentieke gast met doordachte humor. “Thjum speelt in zijn voorstelling ‘Tijdloos Genot‘ een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance”. Dit schrijven anderen over hem, dan zal het wel zo zijn. Regie: Joost Laterveer.

Tijdloos Genot / Gewoon Remy

Meer over Remy Evers:

Remy Evers (1992, Maastricht) studeerde in 2017 met de absurdistische theatergroep Un, Dos, Stress (onder anderen Thijs van de Meeberg en Marco Lopes) af aan de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch. In seizoen 2016/17 tourde hij samen met Minou Bosua (Bloeiende Maagden) door het land met haar voorstelling ‘Minoux’. In 2019 won Remy de juryprijs van het prestigieuze cabaretfestival Cameretten.

Remy is niet alleen in het theater te zien en te horen. Hij was ook acteur in bijvoorbeeld ‘Komt een man bij de dokter’, was gastschrijver bij ‘De Orde van de Dag’ van Het Zuidelijk Toneel en Het Nieuw Utrechts Toneel en leverde recent nog een vaste bijdrage aan het radioprogramma ‘De Avondklok’ op 100% NL.

Meer over Thjum Arts:

In 2012 besloot Thjum mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten, maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop.Dat hij sinds de talentenjacht een enorme ontwikkeling door heeft gemaakt, blijkt als hij in 2018 mee doet aan het Amsterdams Studenten Cabaret festival en daar de Jury- en Publieksprijs wint. Niet veel later is hij ook finalist bij het Leids Cabaret festival en in 2021 wint hij de Jury- en Publiekprijs bij Cabaretfestival Cameretten.

Slow-cabaret waarin Arts met zijn grappige mimiek en choreografie iedereen voor zich innam.

NRC