Diner Louis XIV

4-gangen diner met verhalen over de maaltijden aan het hof van Versailles
za 7 okt 17:30
Café
za 7 okt
17:30
uitverkocht

Geniet van een gemeenschappelijk, echt Frans 4-gangendiner. Hierbij vertelt Emmanuelle Favreau u verhalen over het hof van Versailles en de vorstelijke maaltijden van Zonnekoning Lodewijk XIV. De eetlust van de vorst was enorm groot, net als zijn angst voor vergiftiging. Door het strenge protocol, de pracht en praal en de overdadige gerechten was het diner, het Grand Couvert, een waar theaterstuk. De edellieden die geen plek kregen aan een van de Tables d’Honneur, verdrongen zich om staand te mogen toekijken als de koning at. Maar u kunt vanavond een stoel aan tafel bemachtigen en zich een heerlijke maaltijd laten voorschotelen. Alvast bon appetit!

4-gangen, incl. 2 glazen wijn (rood/wit) of frisdrank/bronwater / karaf water.

 

MENU

inclusief rode of witte wijn / bronwater en karaf water

Amuse

Soupe crémeuse aux pois verts à la menthe
Romige doperwtensoep met munt en crème fraîche

Voorgerecht

Oeuf mayonaise à l’estragon
Klassiek Frans eiergerecht met dragon

Hoofdgerecht

Niet-vegetarisch: Boeuf bourguignon et son gratin dauphinois.  In rode wijn gestoofd rundvlees

Vegetarisch: Aubergine aux légumes printaniers et son gratin dauphinois. Gegratineerde aubergine, voorjaarsgroenten, aardappel

Salade: Salade mixte aux pois mange-tout of Gemengde salade met peultjes

Dessert

Glace faite maison, figues
Huisgemaakt ijs met warme vijgen

 

Het hoofdgerecht wordt geserveerd in schalen. Daarom moeten wij gasten die kiezen voor vegetarisch op enkele plekken groeperen. Komt u met iemand die kiest voor niet-vegetarisch, dan streven we er uiteraard naar u bij elkaar, of zo dicht mogelijk bij elkaar in te delen. Maar het kan voorkomen dat u iets verder uit elkaar zit.