Uit de lucht gevallen

Erik van Muiswinkel over De Kleine Prins en Antoine de Saint-Exépury
za 7 okt 14:00
Kleine Zaal
za 7 okt
14:00
Tickets

Le Petit Prince is het meest vertaalde boek ter wereld. Enkele jaren geleden vertrouwde uitgever Ad. Donker Van Muiswinel de hervertaling van deze klassieker toe. Daarbij stuitte Van Muiswinkel op het uitgebreide verhaal áchter de Kleine Prins en de schrijver Antoine De Saint-Exupéry: zijn liefdes- en familieleven, zijn veelbewogen luchtvaartcarrière en zijn smalle maar succesvolle oeuvre. Van Muiswinkel schreef er het boek Uit de Lucht Gevallen (Tombé du Ciel) over.

De voorstelling zal gaan over de verwevenheid van biografie, filosofie en literair werk van De Saint-Exupéry. En over het raadsel van de wereldwijde populariteit van dit particuliere, bijna als noodkreet geschreven sprookje. Met veel foto’s, handschriften, tekeningen en vertaal-spektakel!

 

Saint-Exupéry, aviateur auteur du Petit Prince

Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van de publicatie van De Kleine Prins organiseert de Alliance Française d'Amsterdam van 3 oktober tot en met 30 november in Oba Oosterdok de  tentoonstelling "Saint-Exupéry, aviateur auteur du Petit Prince" van 3 oktober tot 30 november in Oba Oosterdok.

De tentoonstelling toont een selectie van geïllustreerde platen gemaakt door Cédric Fernandez voor een stripverhaal gewijd aan het leven van Saint-Exupéry.

Op vrijdag 6 oktober is er een speciale masterclass met tekenaar-illustrator Cédric Fernandez. Daarna volgt de officiële opening van de tentoonstelling in aanwezigheid van de Franse ambassadeur in Nederland, François Alabrune. Een signeersessie van het geïllustreerde boek over Saint-Exupéry tijdens de openingscocktail.

Meer informatie