Foto: Kamerich en Budwilowitz

Alles naar de hemel

Tg. Winterberg / Feikes Huis / Marlyn Coetsier
Try-out
do 19 jan 20:30
Grote zaal
do 19 jan
20:30
Tickets

Alles naar de Hemel, een voorstelling over het maken van een onmogelijke keuze van aanstaande ouders tussen leven en dood en de (on)menselijke zoektocht die daarbij komt kijken. Welke ontwikkelingen maak je door als tijdens de zwangerschap een onoverkomelijke afwijking wordt aangetroffen bij je ongeboren kind? Het is gebaseerd op het autobiografische verhaal van actrice Marlyn Coetsier van Tg. Winterberg. 

 

Alles naar de Hemel, een coproductie van Tg. Winterberg en Feikes Huis, volgt het proces van de toekomstige ouders. Een zwangere vrouw ontvangt een telefoontje met slecht nieuws. Uit de testuitslagen blijkt dat het kindje dat in haar groeit een onoverkomelijke afwijking heeft. Haar roze wolk zakt keihard in elkaar en ze belandt samen met haar man in een surrealistische tussenwereld, aan de rand van de hemel. Daar start hun zoektocht naar een antwoord op die veel te grote vraag: in welke wereld is hun kindje beter af, die van de levenden of van de doden?

 

Foto: Rik Engelgeer

In deze wonderlijke wereld, geschapen door magische beelden, livemuziek, stop-motion animatie en klei, gaan de aanstaande ouders te rade bij zichzelf. Een parade van kafkaëske en humorvolle poppen, prognoses en meningen trekt aan hen voorbij. Ze gaan in gesprek met de vlokkentester, chromosomenteller, de echoscopist, artsen, hun ongeboren kindje en de tijd die zich afvraagt ‘of ze het al weten’. Zij ondersteunen in de zoektocht of leggen het vuur aan de schenen. Totdat ze de uiteindelijke keuze maken. Een keuze uit liefde. “Het gaat over leven en dood, over wie je bent als mens en welke keuzes je maakt. Dit is de mooiste en heftigste inspiratiebron in mijn leven”, vertelt Marlyn Coetsier.

Puurder theater dan dit kan je niet maken; het gaat over leven en dood, over wie je bent als mens en welke keuzes je maakt. De mooiste en heftigste inspiratiebron in het leven.

Marlyn Coetsier

Over de makers

concept Tg. Winterberg
regie Silvia Andringa, Rob Vriens
tekst Heleen Verburg
spel  Steyn de Leeuwe
spel, vormgeving poppen Marlyn Coetsier
vormgeving Jolanda Lanslots
video Gertjan Biasino
muziek Nineyards
audio techniek Joram van Vliet
kostuums Regina Rorije
staalwerk Daan Kayser

Tg. Winterberg is een eigenzinnig theatergezelschap dat onder de artistieke leiding van Marlyn Coetsier energiek, inventief, rauw-poëtisch theater maakt met objecten, installaties, poppen en acteurs. Haar voorstellingen combineren krachtige beelden met een rijk palet aan verfijnde manipulatietechnieken, eigenzinnige pop-ontwerpen met associatief spel, en heldere structuren met een ongebreidelde fantasie.