Jazz & Drinks

Hendrik Müller Trio
zo 10 mrt 16:00
Foyerpodium
zo 10 mrt
16:00
Tickets

Wil je gezelligheid, genieten, een beetje los en dat in Diemen? Kom dan naar Jazz & Drinks, maandelijks op zondagmiddag! Bij Jazz & Drinks bieden wij zowel staan- als zitplaatsen.

Studio DMN - Omroep Diemen organiseert maandelijks een zondagmiddag Jazzconcert in ons oergezellige café. Met familie en vrienden bijpraten en genieten van onversneden Jazz. Topmusici, nu eens niet in Amsterdam maar in uw eigen Diemen. Komt dat zien!

Er worden twee sets gespeeld van 45 minuten, met een pauze van 30 minuten.

De deuren openen om 15:30 uur.

 

Onderdeel van

Het internationale trio bestaande uit Hendrik Müller (contrabas), Christian Pabst (piano) en Nick Thessalonikefs (drums) presenteert hun debuutalbum “Unlikely Scenario” met composities van Müller waarin hij als sterk melodisch spelend bassist ook solistisch in de schijnwerpers staat. De muziek is dan weer beschouwend van karakter en dan weer dynamisch. De bekende Duitse pianist/componist Pabst wordt geprezen om zijn lyrische spel en spannende improvisaties.

Hendrik Müller groeide op in een muzikaal gezin in Detmold, Duitsland als zoon van een klassiek pianist/componist en blokfluitist. Terwijl Hendrik in zijn jeugd vooral beïnvloed werd door klassieke muziek (pianolessen vanaf 6 jaar en deelname aan verschillende jeugdorkesten op contrabas) groeide zijn interesse voor jazz en geïmproviseerde muziek.
Zijn verblijf als uitwisselingsstudent in de VS in 2003/2004 had een grote invloed op zijn beslissing om professioneel jazzmuzikant te worden. Terug in Europa studeerde hij eerst jazz contrabas aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg en later aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2016 zijn masterdiploma behaalde.
Naast zijn eigen trio project is Hendrik al enkele jaren een zeer actief lid van de internationale jazzscene samen met het Daahoud Salim Quintet en het Erik Verwey Trio & Hermine Deurloo. Hij heeft meerdere 1ste prijzen gewonnen op internationale jazz concoursen en werkte samen met grote internationale artiesten zoals Philip Harper, Nicolas Altstaedt, Ghalia Benali en Abdu Salim en trad op bij Podium Witteman en met het National Radio Orchestra of Greece.

Over de makers

 Foto"s: Claudia Hansen