De Kleine Prins

Reis door een wonderlijke wereld
za 7 okt 15:00
Grote zaal
za 7 okt
15:00
Tickets

Een eigentijdse bewerking van het bekende boek van Antoine de Saint-Exupéry. 


Een vliegtuigje stort neer in de woestijn en de piloot, amper bekomen van de val, kijkt recht in de ogen van de Kleine Prins, die hem vraagt: 'Toe, teken je een schaap voor me?'


Zo start een reis met de Kleine Prins door zijn wondere wereld vol onbegrijpelijke volwassenen, een slang en een vos en natuurlijk: zijn geliefde Roos, die hij achterliet, maar die hij nu terug moet vinden. We leren over de ware betekenis van vriendschap en dat je de werkelijkheid alleen goed kan zien als je durft te kijken met je hart.
Op hun eigenzinnige wijze hebben de mannen van theatergroep Houtjetouwtje een heerlijke, uitvergrote kijkdoos gecreëerd waarin een wereld in- en uitschuift die letterlijk van bordkarton is gemaakt. Deze frisse kijk op de klassieke poppenkast is net als de poppen en de muziek, die live wordt uitgevoerd, zelf gemaakt.

'Bonjour la France!' Een hele dag lang gaat Theater de Omval op de Franse toer! Er zijn Franse films, een heerlijk optreden van de veelgeprezen zangeres Tess Merlot en haar band met beroemde chansons en eigen werk. Kinderen genieten van de fantastische theatervoorstelling De Kleine Prins. Er zijn lezingen o.a. over Diemen in de Franse tijd, Mode in de Franse film en makkelijk te lezen Franse boeken. De oba leest voor. Franse muziek, Franse kunst, twee Franse Citroën oldtimers (en twee hypermoderne) en natuurlijk is er Frans eten en drinken. Het wordt een formi-formi-formidable feest en u bent meer dan bienvenue!